Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-vrhbosanski-i-apostolski-upravitelj-vojnog-ordinarijata-u-bih-mons-tomo-vuksic

Sestre milosrdnice u Sarajevu proslavile 150. obljetnicu dolaska u Bosnu i Hercegovinu

Svečanim euharistijskim slavljem koje je na 5. svjetski dan siromaha, u nedjelju 14. studenoga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, predvodio nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog svečano su zatvorile jubilarnu 150. godišnjicu dolaska u Sarajevo i BiH (1871.-2021.), izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Nadbiskup Luigi Pezzuto u sarajevskoj katedrali predslavio zlatnu misu

Svečanim euharistijskim slavljem, u nedjelju 12. rujna u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva proslavio je dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od službe prihvatio papa Franjo 31. kolovoza 2021. zbog navršene dobi.

Proslavljen blagdan Male Gospe u župi Rama - Šćit

Prema staroj ramskoj tradiciji, blagdan Male Gospe slavi se u Gospinom svetištu na Ščitu, a u srijedu 8. rujna pred velikim brojem vjernika pristiglih iz brojnih krajeva BiH i susjedne Hrvatske svečano misno slavlje predslavio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, izvještava mrežni portal rama-prozor.info, a prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Na Kupresu slavljena misa uočnica 4. Obiteljskom danu u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, u večernjim satima u subotu 24. srpnja u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, predvodio je misu uoči Četvrtog Obiteljskog dana u BiH i Prvog Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Započeo redoviti provincijski Kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Redoviti provincijski Kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina započeo je u četvrtak 1. srpnja u Provincijalnoj kući u Sarajevu jutarnjom molitvom te euharistijskim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tom Vukšić.

1 2