Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-vrhbosanski-i-apostolski-upravitelj-vojnog-ordinarijata-u-bih-mons-tomo-vuksic

Nadbiskup Luigi Pezzuto u sarajevskoj katedrali predslavio zlatnu misu

Svečanim euharistijskim slavljem, u nedjelju 12. rujna u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva proslavio je dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od službe prihvatio papa Franjo 31. kolovoza 2021. zbog navršene dobi.

Proslavljen blagdan Male Gospe u župi Rama - Šćit

Prema staroj ramskoj tradiciji, blagdan Male Gospe slavi se u Gospinom svetištu na Ščitu, a u srijedu 8. rujna pred velikim brojem vjernika pristiglih iz brojnih krajeva BiH i susjedne Hrvatske svečano misno slavlje predslavio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, izvještava mrežni portal rama-prozor.info, a prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Na Kupresu slavljena misa uočnica 4. Obiteljskom danu u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, u večernjim satima u subotu 24. srpnja u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, predvodio je misu uoči Četvrtog Obiteljskog dana u BiH i Prvog Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Započeo redoviti provincijski Kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Redoviti provincijski Kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina započeo je u četvrtak 1. srpnja u Provincijalnoj kući u Sarajevu jutarnjom molitvom te euharistijskim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tom Vukšić.

Održan Seminar izgradnje svećenika Vrhbosanske nadiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu 1. i 2. ožujka održan je Seminar trajne izgradnje svećenika Vrhbosanske nadbiskupije za misnike do 10 godina svećeništva, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Godišnja vizitacija Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu

U srijedu 17. veljače na Pepelnicu, završena je godišnja vizitacija Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Ovogodišnju vizitaciju u ime hrvatskih biskupa obavio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, a ujedno i predsjednik Biskupske komisije za Zavod sv. Jeronima.

1 2