Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova svećenika Subotice i okolice na Kelebiji

Subotica (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. dr. Tomo Vukšić predvodio je u ponedjeljak 30. kolovoza duhovnu obnovu za svećenike grada Subotice i okolnih mjesta.

Na početku nove pastoralne i katehetske godine, 30. kolovoza, svećenici grada Subotice i okolice, na poticaj biskupa subotičkog Slavka Večerina, okupili su se na duhovnoj obnovi u župi Razlaza svetih Apostola na Kelebiji, nedaleko Subotice. Duhovnu obnovu predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić.

Susret je započeo molitvom Trećega časa. Uslijedio je pozdrav voditelju duhovne obnove koji je izrekao biskup domaćin Večerin. On je ujedno i zahvalio svim svećenicima koji su se odazvali njegovom pozivu za sudjelovanje u programu obnove.

Duhovna obnova sastojala se od dva dijela. U prvom dijelu voditelj mons. Vukšić govorio je o duhovnosti svećenika na temeljima svetootačkih izvora. U drugome dijelu predstavio je statističke podatke koji se tiču broja krštenih i umrlih katolika na području četiriju biskupija u Bosni i Hercegovini: Vrhbosanske, Banjolučke, Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkaljske i njihovu analizu. Prisutni svećenici imali su prigodu upoznati se sa stanjem u Katoličkoj crkvi u BiH, te usporediti je sa istim u Subotičkoj biskupiji, što je diskutirano u daljnjem tijeku programa.

Duhovna obnova završena je molitvom Anđeoskog pozdravljanja, a nakon toga uslijedio je bratski agape koji je pripremio domaći župnik i profesionalni kuhar preč. Csaba Paskó.