Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-paul-richard-gallager

Nadbiskup Gallagher posjetio beogradskog nadbiskupa Hočevara

U sklopu posjeta Republici Srbiji, tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je u utorak 23. studenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, objavljeno je na službenoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup Gallagher i patrijarh Porfirije sastali se u manastiru Kovilj

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher i srpski patrijarh Porfirije sastali su se u utorak 23. studenoga u fruškogorskom manastiru Kovilj u kojemu je patrijarh bio iguman od 1991. godine dok nije postao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, a tema razgovora su odnosi katoličke i pravoslavne Crkve u Srbiji i međuvjerski dijalog, navodi se na portalu dnevnik.rs.

Nadbiskup Gallagher: Siromašni moraju imati osiguran pristup energiji

Tajnik za odnose s državama Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher održao je u subotu 25. rujna govor u sklopu UN-ovog dijaloga na visokoj razini o energiji, gdje je pozvao na razumne cijene za energetske usluge i etičnu poslovnu praksu te upozorio na štetan utjecaj energetske proizvodnje na okoliš, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Američki državni tajnik Michael Richard Pompeo u Vatikanu

Američki državni tajnik Michael Richard Pompeo susreo se 1. listopada s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom s kojima je razgovarao o Kini te kriznim područjima i sukobima u svijetu, izvijestio je Vatican News.

Hodočašće i slavlje 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Pod geslom „U krilu Crkve sveopće“ oko tri tisuće vjernika, predvođenih s oko 180 svećenika, hodočastilo je u četvrtak 11. listopada u katedralu – manju baziliku Sv. Petra u Đakovu na zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje u povodu 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, sjećajući se dana kada je papa Benedikt XVI. 18. lipnja 2008. godine u zajedništvo nove Metropolije povezao Đakovačko-osječku nadbiskupiju te Požešku i Srijemsku biskupiju.