Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-paul-richard-gallager

Nadbiskup Gallagher u Lurdu o papinskoj diplomaciji

"Diplomacija Svete Stolice je diplomacija koja je u službi mira, čovjeka, milosrđa", istaknuo je nadbiskup Paul Richard Gallagher, tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, prigodom 64. međunarodnog vojnog hodočašća koje je održano od 24. do 26. svibnja u Lurdu. Nadbiskup je održao i uvodni govor na Međunarodnoj konferenciji pod naslovom "Let golubice", pred vojnim, civilnim i vjerskim vlastima iz cijeloga svijeta, prenosi Vatican News.

Misa i zatvaranje 64. međunarodnog vojnog hodočašća

Posljednji dan 64. međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd (PMI), nedjelja 26. svibnja, započeo je međunarodnim euharistijskim slavljem u bazilici sv. Pija X. Misu je predvodio Papin izaslanik i tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher u zajedništvu s vojnim biskupima među kojima su bili i vojni ordinarij u RH Jure Bogdan i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, drugim vojnim i policijskim kapelanima i svećenicima.

Nadbiskup Gallagher u Albaniji: Neka kršćanske zajednice budu mjesta vjere i vrijednosti

U okviru posjeta Albaniji, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher 19. ožujka je u katedrali u Rrëshenu slavio misu. U propovijedi je potaknuo vjernike da se s aktualnim izazovima suočavaju otvarajući se dijalogu, poniznim stavom i gestama dobrote, te se spomenuo primjera 38 mučenika, žrtava komunističkoga režima, piše Vatican News.

Papa Franjo primio slovačku predsjednicu Čaputovu

Papa Franjo primio je u subotu 10. prosinca predsjednicu Slovačke Republike Zuzanu Čaputovu, koja se potom susrela s tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, prenosi Vatican News.

Ministar Grlić Radman u Vatikanu: Duhovno vodstvo Svete Stolice potrebnije nego ikada u svijetu punom izazova

Prvog dana službenog posjeta Svetoj Stolici 9. studenog ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u Vatikanu s papom Franjom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paulom Richardom Gallagherom. Razgovarali su o ratu u Ukrajini, ulasku Hrvatske u schengenski prostor i eurozonu te o izborima u Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Gallagher posjetio beogradskog nadbiskupa Hočevara

U sklopu posjeta Republici Srbiji, tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je u utorak 23. studenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, objavljeno je na službenoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup Gallagher i patrijarh Porfirije sastali se u manastiru Kovilj

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher i srpski patrijarh Porfirije sastali su se u utorak 23. studenoga u fruškogorskom manastiru Kovilj u kojemu je patrijarh bio iguman od 1991. godine dok nije postao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, a tema razgovora su odnosi katoličke i pravoslavne Crkve u Srbiji i međuvjerski dijalog, navodi se na portalu dnevnik.rs.

Nadbiskup Gallagher: Siromašni moraju imati osiguran pristup energiji

Tajnik za odnose s državama Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher održao je u subotu 25. rujna govor u sklopu UN-ovog dijaloga na visokoj razini o energiji, gdje je pozvao na razumne cijene za energetske usluge i etičnu poslovnu praksu te upozorio na štetan utjecaj energetske proizvodnje na okoliš, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2