Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: napad-na-crkvu

Papa osudio napad u crkvi u Istanbulu

Papa Franjo je, obraćajući se vjernicima na Trgu sv. Petra nakon Angelusa 28. siječnja 2024., osudio napad naoružanih napadača u katoličkoj crkvi u Istanbulu u Turskoj, u kojem je tijekom nedjeljne mise jedna osoba ubijena, prenosi Vatican News.

U ratu u Ukrajini uništeno 450 crkava

U ruskim napadima u Ukrajini je dosad uništeno 450 crkava, pokazuje izviješće njemačkih katoličkih dobrotvornih zaklada Renovabis i Missio Aachen objavljeno u utorak 26. rujna 2023., prenosi KNA.

U Indiji u tri dana uništeno 249 crkava

Val nasilja pokrenut početkom svibnja u indijskoj saveznoj državi Manipur doživio je novi vrhunac s brojnim mrtvima i prognanima kao i stotinama uništenih crkava, objavile su crkvene vlasti u Indiji, a u srijedu 21. lipnja prenijela austrijska katolička tiskovna agencija Kathpress.

Meksiko: Jedna crkva zapaljena, iz druge ukradeno Presveto

Crkva sv. Jakova u meksičkoj biskupiji Irapuato izgorjela je u podmetnutom požaru, a iz kapele Gospodara Žetve u biskupiji Cuernavaca otuđen je Presveti Oltarski Sakrament, objavila je 16. svibnja 2023. Catholic News Agency.

Raste zabrinutost nakon napada na crkve u Francuskoj i Njemačkoj

Iz promatračke organizacije Observatory for the Intolerance and Discrimination Against Christians (OIDAC) izrazili su zabrinutost nakon paleža u crkvi u njemačkom Wissenu i napada na crkve u Parizu, objavila je 21. veljače 2023. Catholic News Agency.

1 2