Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nedjelja-dobrog-pastira

Biskup Mijo Gorski u Sopotu predslavio euharistiju Nedjelje Dobroga Pastira

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, u koncelebraciji sa župnikom preč. Ivicom Reparincem, predslavio je u župnoj crkvi Tijela Kristova u zagrebačkome naselju Sopot u nedjelju 3. svibnja euharistijsko slavlje IV. vazmene nedjelje koja se od davnina naziva i Nedjelja Dobroga Pastira te je dan molitve za duhovna zvanja, svećenička i redovnička.

Nedjelja Dobroga Pastira u Ogulinu

Nakon sedam tjedana na nedjelju Dobrog Pastira 3. svibnja slavljene su mise s narodom u župnoj crkvi Sv. Križa, najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije prema broju vjernika.

Molitveni priručnik uz Nedjelju Dobrog Pastira

Hrvatska redovnička konferencija u suradnji s Vijećem Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja pripremila je Molitveni priručnik uz Četvrtu vazmenu nedjelju, Nedjelju Dobrog Pastira.

Kardinal Bozanić mladima: Učvrstimo vjeru, otvorimo se Isusu Kristu i molimo Boga da nam bude dobrostiv!

Na nedjelju Dobroga Pastira, 12. svibnja, mladi Zagrebačke nadbiskupije tradicionalno su hodočastili u zagrebačku katedralu. Nedjelja Dobrog Pastira dan je kada se na poseban način moli za duhovna zvanja, stoga je susret započeo euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, u suradnji s bogoslovima.