Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novinari

Papa na putu prema Kanadi istaknuo važnost djedova, baka i starijih osoba

Na putu za „pokorničko hodočašće“ u Kanadu u nedjelju 24. srpnja papa Franjo obratio se novinarima koji su s njime na letu te se prisjetio Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba koji Crkva danas slavi. Istaknuo je kako su djedovi i bake poput korijena koje treba čuvati, prenosi Vatican News.

Papa razmatra posjet Kijevu

Odgovarajući na pitanje novinara u subotu 2. travnja tijekom leta iz Rima za Maltu papa Franjo rekao je da razmatra prihvaćanje poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da otputuje u Kijev, prenio je Kathpress.

Slušati uhom srca

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija [29. svibnja 2022.]

Papa Franjo: Europska unija mora paziti da ne utire put ideološkoj kolonizaciji

U razgovoru s novinarima na povratnom letu za Rim iz Grčke, Sveti Otac Franjo govorio je o apostolskom putovanju na Cipar i u Grčku, Europskoj uniji, migrantima, bratstvu s pravoslavcima i slučaju ostavke pariškog nadbiskupa Aupetita, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa u utorak 7. prosinca (ŠIRA VERZIJA).

Papa: Dokument EU-a o Božiću je čisti anakronizam

U razgovoru s novinarima na povratnom letu iz Grčke u ponedjeljak, 6. prosinca, papa Franjo je za dokument EU-a u kojem se ne preporučuje korištenje izraza "Božić" rekao da je to anakronizam “razvodnjenog sekularizma”. Izjavio je i da je spreman poći u Moskvu na idući sastanak s patrijarhom Kirilom, prenosi Vatican News.

1 2 3