Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novinari

Papa pozvao na molitvu da Europa bude onakva kakvom su je sanjali utemeljitelji

Tijekom leta iz Sibiua prema Rimu papa Franjo je po običaju odgovarao na pitanja novinara koji su ga pratili na njegovom trodnevnom apostolskom putovanju kroz Rumunjsku. Među brojnim osvrtima na samo putovanje, Papa je komentirao i najnoviji razvoj situacije u Europi, pozvavši i novinare da mole kako bi Europa postala onakva kakvom su je sanjali njezini utemeljitelji.

Papa: Dati prostora dobrim vijestima koje pobuđuju nadu

Razgovor potiče razumijevanje, otvara obzore, a susretanje stvara prostor za slobodnu i otvorenu razmjenu informacija, mišljenja i analiza, rekao je papa Franjo primivši 4. travnja u Vatikanu izaslanstvo katoličkih i evangeličkih novinara iz Savezne Republike Njemačke.

Biskup Uzinić zahvalio novinarima za konstruktivnost

Redoviti godišnji susret dubrovačkog biskupa Mate Uzinića s predstavnicima medija koji prate život Crkve na području Dubrovačke biskupije održan je u ponedjeljak 28. siječnja u novom Biskupovom domu (Biskupskoj palači) u Dubrovniku.

Papa se pomolio za preminuloga novinara Alekseja Bukalova

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na putu u Panamu 23. siječnja papa Franjo s tugom se spomenuo novinara Alekseja Bukalova, dopisnika ruske agencije TASS, koji je umro 28. prosinca prošle godine. Papa je posebno istaknuo Bukalovu humanost i „sažetke u stilu Dostojevskoga“, izvijestio je ravnatelj programa Vatican Newsa Andrea Tornielli.

Novo i staro vodstvo Tiskovnog ureda Svete Stolice Novu godinu provelo radno

Nakon svoje iznenadne ostavke, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero, oboje su se stavili na raspolaganje za pomoć učinkovitom prijelazu u vatikanskim medijima, izjavio je 2. siječnja u Rimu privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Alessandro Gisotti.

Papa s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Tallinna

Na povratku s apostolskoga putovanja u baltičke zemlje – Litvu, Latviju i Estoniju, papa Franjo je 25. rujna u zrakoplovu na putu iz Tallinna u Rim razgovarao s novinarima i osvrnuo se na upravo završeni apostolski pohod, na nedavno potpisani Privremeni sporazum s Kinom, te na seksualno zlostavljanje u Crkvi.

1 2