Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novinari

Kardinal Parolin s novinarima u Splitu

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon radne večere s hrvatskim biskupima prvoga dana boravka u Splitu, 15. rujna, u povodu biskupskoga ređenja mons. Ante Jozića, razgovarao je s novinarima Tiskovnoga ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, Hrvatske katoličke mreže i Glasa Koncila.

Papa molio za novinare

“Molimo danas za muškarce i žene koji rade u sredstvima društvenog priopćivanja. U ovo doba pandemije riskiraju mnogo, a osim toga imaju i mnogo više posla nego obično. Neka im Gospodin pomogne u tom poslu kako bi uvijek prenosili istinu”, pozvao je je papa Franjo uvodnoj riječi na misi u Domu sv. Marte u srijedu 6. svibnja koju još uvijek služi bez sudjelovanja vjernika. U propovijedi je potaknuo slušatelje i gledatelje da dopuste Isusu da ih prosvijetli u tmini koja je u nama sa svojim pakostima, svjetovnim duhom i ohološću, kako bi Njegovo svijetlo ušlo u nas i spasilo nas.

Papa molio za medijske djelatnike

Na misi u Svetoj Marti u srijedu 1. travnja papa Franjo se spomenuo djelatnika u sredstvima društvene komunikacije pozvavši ih da pomognu ljudima da izdrže ovo razdoblje izolacije.

Papa pozvao na molitvu da Europa bude onakva kakvom su je sanjali utemeljitelji

Tijekom leta iz Sibiua prema Rimu papa Franjo je po običaju odgovarao na pitanja novinara koji su ga pratili na njegovom trodnevnom apostolskom putovanju kroz Rumunjsku. Među brojnim osvrtima na samo putovanje, Papa je komentirao i najnoviji razvoj situacije u Europi, pozvavši i novinare da mole kako bi Europa postala onakva kakvom su je sanjali njezini utemeljitelji.

1 2