Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novinari

Susret biskupa Glasnovića s novinarima

Godišnji susret dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića s predstavnicima medija održan je u četvrtak 25. siječnja u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Papa odgovarao na pitanja novinara na povratnom letu iz Mongolije

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Mongolije papa Franjo je govorio o Sinodi, pojasnivši kako nije riječ o televizijskom programu, a ni o parlamentarnoj skupštini. Objasnio je također značenje svojih riječi upućenih mladim Rusima, ponovno ističući kako su one poziv da ne zaborave svoju veliku kulturnu baštinu, objavio je Vatican News.

Papa novinarima: Pomozite mi govoriti o Sinodi bez slogana

Gledajte realnost činjenica, ne dopustite da na vas utječe jezik mržnje. Neki su od prioriteta na koje je papa Franjo uputio svijet informacija tijekom susreta, održanoga u Vatikanu, s izaslanstvom Nagrade „To je novinarstvo", utemeljene 1995. godine i dodijeljene Papi, prenosi Vatican News.

Papina konferencija za medije na povratku iz Lisabona: „U Fatimi sam u tišini molio za mir”

U zrakoplovu na povratku iz Lisabona 6. kolovoza papa Franjo je novinarima objasnio zašto je u svetištu u Fatimi odlučio moliti u tišini i zašto je pred mladima odlučio ostaviti pripremljene govore te razgovarati s njima. Ponovno je istaknuo „nultu toleranciju” prema zlostavljanju maloljetnika te objasnio razloge putovanja u Marseille. Također je ponovio da je Crkva otvorena svima pa i onima koji ne mogu primiti neke sakramente, prenosi Vatican News.

1 2 3 6