Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: npi

Zaključena Katehetska zimska škola

Katehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama održana je u ponedjeljak 19. i utorak 20. veljače 2024. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, u organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Predavanje vlč. doc. dr. Singboa na Katehetskoj zimskoj školi

Vlč. doc. dr. Odilon-Gbènoukpo Singbo je drugoga dana Katehetske zimske škole za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama, u utorak 20. veljače 2024., u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, održao predavanje „Novi bioetički izazovi u obrazovnom sustavu: Od razlučivanja do ispravnog djelovanja“.

Predavanje dr. sc. Carti na Katehetskoj zimskoj školi

Dr. sc. Dajana s. Marta Carti održala je predavanje o temi „Bioetičke teme u perspektivi relacijske antropologije“ na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje u osnovnim školama u ponedjeljak 19. veljače 2024. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Predavanje prof. dr. Matulića na Katehetskoj zimskoj školi

Prof. dr. don Tonči Matulić održao je predavanje o temi „Obzorje otkupljenja. Kršćanski moral između neba i zemlje“ na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje u osnovnim školama u ponedjeljak 19. veljače 2024. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Svećenici u službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji čestitali Božić nadbiskupu Kutleši

Božićno čestitanje svećenika u službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji zagrebačkom nadbiskupu Draženu Kutleši održano je u srijedu 20. prosinca 2023. u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Susretu su nazočili i umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski.

Predavanja drugoga dana simpozija "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

Drugoga dana simpozija, koji je o temi "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj" održan u Zagrebu, predavanje o povijesti i baštini Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve te pogledu u njegovu budućnost, 24. studenoga održala je tajnica Centra doc. dr. Dubravka Petrović Štefanac. Izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je mogućnosti primjene socijalnog nauka Crkve u gospodarstvu, a doc. dr. Marijana Kompes s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u političkom životu.

Obilježena trideseta obljetnica osnutka Hrvatskoga Caritasa

Svečana akademija povodom tridesete obljetnice osnutka Hrvatskoga Caritasa je u srijedu 15. studenoga u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu okupila Caritasove djelatnike, suradnike, volontere, podupiratelje, stipendiste te predstavnike crkvenih i državnih vlasti.

1 2