Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: odgoj

Papa: U središtu odgoja mora biti zauzetost za društvo, osoba i okoliš

Papa Franjo primio je 9. prosinca u audijenciju skupinu podupiratelja i prijatelja američke dobrotvorne organizacije A Chance in Life koja je osnovana 1945. godine i posvećuje se pružanju pomoći mladima kroz odgojne i obrazovne inicijative diljem svijeta, objavio je Vatican News. Papa je u svome obraćanju istaknuo nekoliko elemenata koji su temeljni za odgoj novih generacija.

Papa: Poučavanje nije samo zanimanje nego i poslanje

Papa Franjo primio je 16. svibnja u audijenciju zajednicu Braće kršćanskih škola, njihove suradnike laike i učenike, povodom 300. obljetnice preminuća njihova utemeljitelja svetoga Ivana Krstitelja La Sallea, zaštitnika učitelja, te ih potaknuo da oponašaju njegov zanos prema posljednjima i odbačenima.

Prof. Livazović o važnosti duhovne dimenzije u obrazovanju i kvaliteti odgoja

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi 14. ožujka održana je prva ovogodišnja korizmena Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao izvanredni profesor dr. Goran Livazović s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku s temom „Odgajati za život – važnost odgojne dimenzije obitelji, škole i Crkve“.