Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: odlikovanje

Počela devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i sisačke Župe sv. Kvirina, počela je u nedjelju 26. svibnja misom koju je u bazilici sv. Kvirina predslavio sisački biskup Vlado Košić.

Biskup Škvorčević primio odlikovanje Svetog Huberta

Predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Ivica Budor uručio je požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću Zlatno lovačko odlikovanje Svetog Huberta na susretu u srijedu 18. siječnja u Biskupskom domu u Požegi.

Predsjednik Milanović odlikovao kardinala Puljića

Predsjednik RH Zoran Milanović odlikovao je 17. siječnja u Zagrebu vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za izniman doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Papa predao papinsko odlikovanje sestri Mariji Concetti Esu

Na kraju današnje opće audijencije na Trgu sv. Petra Papa je predao misionarki u Africi Mariji Concetti Esu papinsko odlikovanje u znak poštivanja i zahvalnosti zbog šezdeset godina provedenih u službi života na afričkome kontinentu.

Dr. Luka Balvan odlikovan „Redom hrvatskog pletera“

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je dr. Luku Balvana „Redom hrvatskog pletera“ za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske kroz bogato duhovno kulturno stvaralaštvo u prigodi 30. obljetnice skladanja duhovne glazbe.