Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: oruzje

Papin Angelus u nedjelju 10. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 10. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa: Svijetu je potreban mir

Nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju, 3. srpnja Papa je ponovno izrazio zabrinutost zbog ukrajinske krize i pozvao da se nastavi moliti za mir u toj zemlji i cijelome svijetu.

Papa: Rat je poraz čovječanstva

Na kraju redovite opće audijencije srijedom papa Franjo se još jednom spomenuo rata u Ukrajini. Pozvao je također vjernike da se pridruže njemu i biskupima u molitvi na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka „kako bismo zaufano, po zagovoru Gospe Fatimske, molili od Gospodina dar mira“.

Papa: Religije su pozvane razoružati čovjekovo srce

Papa Franjo sudjelovao je u četvrtak. 7. listopada na završnoj svečanosti dvodnevnog Međunarodnog susreta u organizaciji Zajednice svetoga Egidija. „Pozvani smo, kao predstavnici religija, ne podleći zamamnostima svjetovne moći, već biti glas onih koji nemaju glas, podrška onima koji pate, zagovornici potlačenih, žrtava mržnje, odbačenih od ljudi na zemlji, ali dragocjenih u očima onoga koji prebiva na nebesima“, poručio je u svom obraćanju.

1 2