Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ostrc

U Oštrcu svečano proslavljen župni blagdan

Svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Marije Magdalene u nedjelju 25. srpnja u Župi svete Marije Magdalene na Oštrcu predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati preč. Matija Pavlaković, koji je ujedno blagoslovio novoobnovljene postaje križnog puta.

Pogreb vlč. Josipa Radelje

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u srijedu 21. srpnja sprovodno euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Oštrcu te sprovodne obrede za pokojnog svećenika vlč. Josipa Radelju, koji je preminuo u nedjelju 18. srpnja, u 70. godini života i 43. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Proslava sv. Vida u Župi svete Marije Magdalena na Oštrcu

U nedjelju 14. lipnja Župa svete Marije Magdalene na Oštrcu proslavila je Vidovsku nedjelju. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. dr. Jakov Rađa profesor na Katedri fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i povjerenik za duhovna zvanja Zagrebačke nadbiskupije u koncelebraciji s upraviteljem župe Oštrc, vlč. Ivanom Vučakom.