Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osuda

Američki biskupi osudili porast vjerske mržnje

Kao odgovor na eskalaciju vjerske mržnje u Sjedinjenim Američkim Državama, katolički biskupi u zemlji osudili su vjersko nasilje, napominjući da je „mržnja prema bližnjima težak grijeh protiv Boga“, izvijestio je 3. studenoga 2023. Vatican News.

Američki biskupi osudili nasilje na Kapitolu

Osuđujući nasilni napad Trumpovih pristaša na Kapitol u Washingtonu u tijeku zajedničke sjednice na kojoj se trebalo potvrditi izbor Joea Bidena za predsjednika, predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez poručio je da je "mirni prijenos vlasti jedna od značajki ove velike nacije“, prenosi 7. siječnja Vatican News.

Muftija Hasanović osudio događaje u Francuskoj

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija dr. Aziz Hasanović osudio je uime Islamske zajednice u Hrvatskoj nedavne događaje u Francuskoj, objavljeno je 30. listopada na mrežnoj stranici islamske zajednice.

Kolumbija: Crkva osuđuje nasilje nad ženama i traži pravdu

Nakon ubojstva u Kolumbiji triju žena, Elsy, Kelly i Ane Rose, koje su nedavno ubijene, a pravosuđe do sada nije provelo nikakve istražne radnje, 10. srpnja su se deseci ljudi, na poticaj Apostolskog vikarijata iz Puerta Iníride, glavnoga grada okruga Guainía, u suradnji s općinskom upravom, sastali na Trgu ispred uprave tog okruga, kako bi tražili pravdu i kako bi rekli „ne“ nasilju nad ženama, objavio je Vatican News.