Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: palic

Slavlje u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku

Večernje svečano euharistijsko slavlje u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku na blagdan zaštitnika župe, u utorak 29. rujna, predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Predsjednik HBK mons. Želimir Puljić za HKR: "Imenovanja biskupa Kutleše i Palića na nove službe znak su Papina povjerenja i priznanja"

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR), u subotu 11. srpnja, istaknuo je kako se raduje današnjim imenovanjima biskupa Kutleše i Palića na nove službe jer "pokazuju određeno povjerenje i priznanje za njihov rad i njihovo služenje, a ujedno je to i povjerenje biskupijama u koje se šalju. Kutleša odlazi za koadjutora u Split kojega je splitski nadbiskup već duže vremena očekivao, a Palić se premješta u drugu zemlju i drugu biskupsku konferenciju, gdje također već duže vremena biskup Perić očekuje svoga nasljednika. Ovo je povjerenje koje je papa pokazao prema njima, a i biskupskoj konferenciji priznanje na takvim promaknućima."

U Hvaru proslavljen sv. Prošper

Hvarani su blagdan svoga suzaštitnika i suzaštitnika Hvarske biskupije sv. Prošpera dočekali cjelonoćnim biblijskim bdjenjem, u kojemu je posljednje čitanje imao umirovljeni biskup Slobodan Šambuk, i koje je završeno 11. svibnja oko 9 sati s pjesmom „Tebe Boga hvalimo“ i jutarnjim litrugijskim slavljem, koje je predvodio generalni vikar Hvarske biskupije i župnik Jelse don Stanko Jerčić. Središnje blagdansko misno slavlje predvodio je hvarski biskup Petar Palić.

Pismo biskupa Palića uz Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup Petar Palić obratio se 20. ožujka kleru i vjernicima svoje biskupije u povodu Odredbi biskupa Hrvatske biskupske konferencije kojima su donesene mjere u suočavanju s pandemijom koronavirusa. Tekst psma prenosimo u cijelosti.

Biskup Palić: Veličina Božića je spasonosna

Božićno misno slavlje u hvarskoj katedrali predvodio je 25. prosinca hvarski biskup Petar Palić u koncelebraciji umirovljenoga biskupa Slobodana Štambuka i župnika don Tonija Plenkovića.

Biskup Palić predvodio slavlje blagdana sv. Majke Terezije u Skopju

Svečano euharistijsko slavlje u katedrali Presvetog Srca Isusova u Skopju na blagdan sv. Majke Terezije, 5. rujna, predvodio je generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić u zajedništvu s mjesnim ordinarijem Kirom Stojanovim i uz koncelebraciju svećenika Skopske biskupije i Strumičko-skopske eparhije.

1 2