Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pandemija-koronavirusa

Predstavljen plan i program župne kateheze u Požeškoj biskupiji u izvanrednim okolnostima koronavirusa

U Požegi je u subotu 26. rujna održan Biskupijski dan prigodom 23. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa. Zbog izvanrednih okolnosti ugroze koronavirusom na njemu nisu bili u mogućnosti sudjelovati svi nositelji pojedinih službi u požeškoj mjesnoj Crkvi, kako je to bilo prethodnih godina, nego su - pridržavajući se propisanih i preporučenih mjera opreza - predstavnički sudjelovali svećenici pojedinog dekanata te vjeroučitelji iz pet stručnih županijskih vjeroučiteljskih vijeća, na čelu s dekanima i voditeljima vjeroučiteljskih vijeća.

Papa ohrabrio pomorce u poteškoćama nastalima zbog pandemije

Papa Franjo uputio je 17. lipnja videoporuku organizaciji „Apostleship of the see“ (Apostolat mora) poznatoj i kao „Stella Maris“ u kojoj ohrabruje pomorce koji se nalaze u poteškoćama nastalima zbog pandemije koronavirusa, objavio je Vatican News.

Uskrsna propovijed biskupa Kutleše

Propovijed porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše na Nedjelju Uskrsnuća Gospodinova 12. travnja 2020. godine u porečkoj katedrali.

Papa molio za djelatnike koji osiguravaju najnužnije usluge

Tijekom mise u Domu svete Marte u nedjelju 15. ožujka papa Franjo je molio za bolesne i zahvalio onima koji svojim radom u ovim izvanrednim prilikama omogućuju da se život dalje odvija. U propovijedi je komentirao misno čitanje iz Evanđelja po Ivanu koje donosi Isusov razgovor sa Samarijankom te istaknuo da Gospodin želi iskren i otvoren dijalog s nama