Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio u audijenciju predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen

Vatikan (IKA)

Razgovor predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen i pape Franje, koji ju je primio u subotu 22. svibnja prijepodne u Apostolskoj palači u Vatikanu, trajao je oko pola sata, javlja hrvatski ured Vatican Newsa.

Dramatične posljedice pandemije, migranti i klimatska kriza te nedavni razvoj situacije na Bliskom istoku. Teme su o kojima su razgovarali papa Franjo i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na susretu u subotu 22. svibnja.

Tu europsku političarku, koja je došla u Rim na globalni summit o zdravlju (Global Health Summit), Papa je primio  u Apostolskoj palači u Vatikanu. Nakon audijencije kod Pape susrela se s državnim tajnikom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.
Tijekom srdačnoga razgovora – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – sugovornici su se osvrnuli na dobre bilateralne odnose i na inicijative koje su u tijeku povodom 50. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Europske unije.

Potom su se zadržali na temi ljudskoga i društvenoga razvoja kontinenta, također u vidiku nedavno pokrenute Konferencije o budućnosti Europe. U nastavku razgovora razmotrili su neka pitanja od zajedničkoga interesa, kao što su društvene posljedice pandemije koronavirusa, migracije i klimatske promjene, kao i nedavni razvoj situacije na Bliskom istoku, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi u subotu 22. svibnja hrvatski ured Vatican Newsa.