Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-u-marseilleu

Papa francuskim biskupima: Gledati Mediteran kako bismo štitili ljudsko dostojanstvo

Papa Franjo je u petak, 3. studenog 2023. pročitao poruku upućenu Francuskoj biskupskoj konferenciji, koju je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, povodom njezina plenarnoga zasjedanja, u kojoj je potaknuo da se pomogne društvu promicati i štititi ljudski život kroz pravedne zakone te prakticirati bratstvo koje je kvasac mira za svijet, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo na povratku iz Marseillea: migranta valja primiti, pratiti, promicati i integrirati

Na povratku sa 44. apostolskog putovanja pape Franje iz Marseillea gdje je sudjelovao na završnom zasjedanju Mediteranskih susreta, papa Franjo je, u subotu 23. rujna, u zrakoplovu za Rim kratko razgovarao s novinarima te je istaknuo kako je "Marseille kultura susreta, kultura pomoći. Marseille je kreativni mozaik. On je luka koja je poruka za Europu: Marseille prima. Prima i poštuje, te stvara sintezu ne niječući identitet narodâ."

Papin Angelus u nedjelju 24. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 24. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa Franjo oprostio se od Marseillea

Nakon kratke oproštajne svečanosti i posljednjeg susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u međunarodnoj zračnoj luci u Marseilleu, papa Franjo je u subotu 23. rujna otputovao u Rim, prenosi Vatican News.

Papa Franjo predslavio zaključnu misu u Marseilleu

Na misi slavljenoj na Stadionu Vélodrome u Marseilleu, posljednjem događaju 44. apostolskog putovanja, u subotu 23. rujna papa Franjo potaknuo je europsko društvo da se osjeti dirnuto u nutrini odbacivanjem ljudskoga života, odbijenoga u migrantima, u nerođenoj djeci i napuštenim starijim osobama, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Sredozemlje vapi za pravdom

Papa Franjo održao je govor u subotu 23. rujna na završnom zasjedanju Mediteranskih susreta u Marseilleu ohrabrujući vjerske vođe i civilne vlasti da pridonesu tome da mediteranska regija postane „temelj mira“ u svijetu, prenosi Vatican News.

1 2