Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo se susreo s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom

Marseille (IKA)

Papa Franjo susreo se u subotu 23. rujna s predsjednikom Francuske Republike Emmanuelom Macronom.

U prvom susretu pozdravili su se na prednjoj terasi Palače Pharo u Marseilleu, gdje je Papa sudjelovao na završnom zasjedanju „Rencontres Méditerranéennes“ („Mediteranskih susreta“).

Potom su se bilateralno sastali u Salonu d’honneur du Maire. Zajedno s predsjednikom Macronom, koji je Svetom Ocu poželio dobrodošlicu u južni lučki grad, bila je supruga Brigitte.

Predsjednik Macron pratio je govor Svetog Oca na susretu, na kraju kojeg je Papa citirao anegdotu o predsjedniku: „Jednom me predsjednik pozvao da posjetim Francusku i posebno mi napomenuo da je važno da dođem u Marseille.“

Kako stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, nakon službene fotografije uslijedio je bilateralni razgovor, predstavljanje obitelji predsjednika i razmjena darova.

U isto vrijeme, stoji u priopćenju, održan je susret između Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina i francuske premijerke Élisabeth Borne. Sastanku su nazočili i zamjenik državnog tajnika Edgar Peña Parra, apostolski nuncij u Francuskoj nadbiskup Celestino Migliore i savjetnik Nuncijature.

Na kraju susreta s predsjednikom Francuske, Sveti se Otac automobilom vratio u Nadbiskupiju.