Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papin-dan

Govor ministrice Obuljen Koržinek na proslavi Papina dana

Izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica kulture i medija te predsjednica Vladine Komisije za odnose vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek održala je govor na proslavi Papina dana u srijedu 11. svibnja 2022. u Apostolskoj nuncijaturi koji prenosimo u cijelosti.

Homilija nuncija Lingue na proslavi Papina dana

Prenosimo u cijelosti homiliju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue s mise slavljene u nedjelju 13. ožujka 2022. u Župi bl. Ivana Merza u Španskom u povodu Papina dana i 9. obljetnice pontifikata Svetog Oca Franje.

U Požegi obilježen Papin dan i održan Križni put mladih Požeške biskupije

Na četvrtu korizmenu nedjelju 14. ožujka pod geslom »Gdje ti je brat?«, zbog kišnog vremena održan je u požeškoj katedrali ovogodišnji „prilagođeni“ Križni put mladih Požeške biskupije. Pobožnost je predvodio Krunoslav Siroglavić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih, a na pojedinim postajama sudjelovali su predstavnici mladih iz deset dekanata Požeške biskupije i četiriju požeških župa. Nakon toga uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio požeški biskup mons. Antun Škvorčević.

Misa u povodu Papina dana

Križari i ove godine nastavljaju s organizacijom proslave Papina dana. Za osmi Papin dan pape Franje u petak 12. ožujka misu u Župi bl. Ivana Merza u Španskom predvodio je župnik vlč. Marko Čolak.

1 2