Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pastoral

Papina poruka za Svjetski dan bolesnika 2024.

Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke za XXXII. Svjetski dan bolesnika koji se slavi na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, 11. veljače 2024., na temu »Nije dobro da čovjek bude sam«. Liječiti bolesne liječeći odnose".

Priopćenje za javnost o primjeni deklaracije „Fiducia supplicans“

"Ovo priopćenje za javnost napisano je kako bi se razjasnila primjena deklaracije "Fiducia supplicans", a istovremeno se preporuča cjelovito i pažljivo čitanje navedene Deklaracije kako bi se bolje razumjelo njezino značenje i svrha", navodi se u uvodu priopćenja od 4. siječnja Dikasterija za nauk vjere. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod priopćenja.

Papa predvodio misu svetkovine Svete Bogorodice Marije

Prvog dana nove kalendarske godine, kad se u Crkvi slavi svetkovina Svete Bogorodice Marije i 57. Svjetski dan mira, papa Franjo predvodio je u vatikanskoj bazilici svečanu misu na kojoj je sudjelovalo sedam tisuća vjernika, objavio je Vatican News.

Nadbiskupija Hamburg osniva fondove za inovativne ideje u pastoralu

Katolička nadbiskupija u Hamburgu namjerava u iduće četiri godine iskoristiti oko dva milijuna eura za promicanje novih ideja u pastoralu. Početkom ove godine sjevernonjemačka biskupija otvorila je fond za inovativne pastoralne projekte, izvijestio je 13. lipnja Vatican News.

Prigodna riječ kardinala Bozanića pri predaji biskupskog štapa mons. Kutleši

Umirovljeni zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je mons. Draženu Kutleši prigodnu riječ prilikom predaje štapa pastira Crkve zagrebačke, tijekom liturgijskog slavlja povodom preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa, u subotu 29. travnja 2023. u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, koju prenosimo u cijelosti.

Susret vjeroučitelja Zadarske nadbiskupije

Prvi susret vjeroučitelja Zadarske nadbiskupije i zadarskog nadbiskupa Milana Zgrablića u duhu gesla nadbiskupovog djelovanja, „U Ljubavi sjedinjeni“, održan je u subotu 1. travnja u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru. 

1 2