Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić primio ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić primio je u srijedu, 14. veljače 2024. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljka Rimca zajedno s njegovim suradnicima, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Uz nadbiskupa Vukšića bili su generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije Slađan Ćosić, bolnički kapelan u Sarajevu vlč. Pero Brajko te glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražen Kustura.

Središnja tema razgovora bilo je dušobrižništvo zdravstva i bolesnika. Sugovornici su istaknuli kako Temeljni ugovor između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine regulira i to područje pastorala, ali kako se još uvijek čeka na njegovu primjenu. Isto tako razgovarali su i o zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika.

Nadbiskup Vukšić je kazao da je briga za bolesnike u središtu pozornosti za Crkvu i kako joj je važno biti prisutnom u zdravstvenim ustanovama. Izrazio je nadu da će se u dogledno vrijeme pronaći rješenje za status vjerskih službenika koji djeluju u bolnicama.

Nakon službenog dijela susreta sudionicima se pridružio i umirovljeni vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić, koji je ministru Rimcu bio odgojitelj u sjemeništu u Zadru, te vlč. Marko Stanušić, ministrov kolega iz srednje škole i sa studija.