Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petar-barbaric

Propovijed mons. Vukšića prigodom obilježavanja 150. obljetnice rođenja Petra Barbarića

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić predvodio je na svetkovinu Pedesetnice, u nedjelju 19. svibnja 2024., u sjemenišnoj crkvi sv. Alojza Gonzage u Travniku, misu zahvalnicu u prigodi obilježavanja 150. obljetnice rođenja časnoga sluge Božjega Petra Barbarića. Propovijed nadbiskupa Vukšića prenosimo u cijelosti.

Nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Pretprogramom i misom koju je u čast hrvatskih isusovačkih duhovnih velikana bl. Ivana Merza, sluga Božjih Petra Barbarića i o. Ante Gabrića te mučenika o. Petra Perice predvodio provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove doc. dr. sc. o. Dalibor Renić, te okruglim stolom „Svetost i obrazovanje“, u Križevcima su u petak 27. svibnja nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Kardinal Puljić blagoslovio kapelicu u rodnoj kući Petra Barbarića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić u četvrtak 14. listopada 2021. svečano je blagoslovio kapelicu u rodnoj kući časnog sluge Božjega Petra Barbarića u Šiljevištu u Župi sv. Marka u Klobuku, izvijestio je Ljubuški portal, a prenijela Nedjelja.

Skinuta naslovna ploča na ulazu u groblje sv. Roka u Travniku

Tijekom pohoda katoličkom groblju sv. Roka u naselju Bojna u Travniku, mjesni župnik i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić primijetio je u jutarnjim satima 10. lipnja da je skinut natpis na ulazu u groblje na kojem je pisalo: Groblje sv. Rok Bojna.