Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poduzetnici

Papa Franjo poduzetnicima: Podučavajte i učite od mladih na zajedničkom putu prema novoj ekonomiji za opće dobro

Papa Franjo je primivši u audijenciju sudionike 27. svjetskog kongresa Međunarodne kršćanske unije poslovnih rukovoditelja (UNIAPAC) 21. listopada primijetio kako danas postoje “stotine, tisuće, milijuni, a možda i milijarde mladih ljudi koji se bore za pristup formalnim ekonomskim sustavima, ili čak za pristup svojim prvim plaćenim poslovima”, te je pozvao neka zajedno hode u stvaranju nove ekonomije.

Sveti Otac španjolskim poduzetnicima: Ekonomsko obraćenje bit će moguće kada doživimo obraćenje srca

„Kada možemo više razmišljati o potrebitima; kada naučimo stavljati opće dobro ispred individualnog; kada shvatimo da je nedostatak ljubavi i pravednosti u našim odnosima posljedica zanemarivanja našeg odnosa sa Stvoriteljem, što utječe i na naš zajednički dom – tada ćemo moći preokrenuti štetne postupke koji novim generacijama spremaju neizglednu budućnost”, naglasio je papa Franjo primivši 17. listopada mlade španjolske poduzetnike, javlja Vatican News.

Papa: I poduzetnici i upravitelji trebaju mirisati na ovce

Susrevši se u petak, 7. siječnja sa skupinom francuskih poduzetnika, u prigodi njihova hodočašća u Rim, Papa ih je potaknuo da se zanimaju za život svojih suradnika na svim razinama, brinući se za njihove teškoće i nadanja. Vlast je, prema Papinim riječima, služenje, objavila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa novim prezbiterima: Budite pastiri, a ne poduzetnici

Na 58. svjetski dan molitve za zvanja, koji se slavi na Četvrtu vazmenu nedjelju 25. travnja, papa Franjo je predsjedao u Bazilici sv. Petra misnim slavljem tijekom kojeg je za svećenike zaredio devetoricu đakona. Novim je svećenicima preporučio da u svom svećeničkom životu svjedoče Božju bliskost, suosjećanje i nježnost podsjetivši da „svećeništvo nije karijera, nego služenje“, objavio je Vatican News.

HGK ukida članarine tvrtkama na najmanje tri mjeseca

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u petak 20. ožujka donijela je Odluku da se, uslijed epidemije koronavirusa i temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, privremeno, na tri mjeseca, ukida obveza plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje, stoji u priopćenju HGK.

Papa katoličkim poduzetnicima: Odgajajte svijet rada u novom stilu

Svakodnevne teškoće u usklađivanju potrebā vjere i socijalnoga nauka Crkve, uz potrebe i odredbe koje nameću zakoni tržišta i globalizacije – glavna je tema govora pape Franje skupini mladih francuskih katoličkih poduzetnika koje je 1. prosinca primio u audijenciju, izvijestio je Vatican News.

Papa mladim poduzetnicima: Sklopimo sporazum o zajedničkom oživljavanju gospodarstva

Od 26. do 28. ožujka 2020. u Asizu će se održati skup „Franjina ekonomija“ (“Economy of Francesco”) na koji su pozvani sudjelovati mladi ekonomisti, poduzetnici i poduzetnice iz čitavog svijeta. Papa Franjo je uputio tom prigodom poruku u kojoj poziva mlade gospodarstvenike i poduzetnike cijeloga svijeta na susret kako bi preko zajedničkog sporazuma promicali opću promjenu gospodarstva.