Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pokojni

Bogoslovi proslavili Spomen svih vjernih pokojnika

Bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu proslavili su u četvrtak 4. studenoga Spomen svih vjernih pokojnika misom za sve pokojne dobročinitelje, odgojitelje, časne sestre, bogoslove i djelatnike zagrebačke Bogoslovije i molitvom za pokojne na Mirogoju.

Potpuni oprost za pokojnike tijekom studenog 2021.

Početak studenoga u Crkvi obilježen je svetkovinom Svih Svetih i spomendana Spomena svih vjernika pokojnika, a Apostolska pokorničarna objavila je dekret kojim se potpuni oprost za pokojne može dobiti kroz čitav studeni.

Poglavari i bogoslovi đakovačke bogoslovije pohodili grobove pokojnih svećenika

Uoči svetkovine Svih svetih, u četvrtak, 28. listopada bogoslovi i poglavari đakovačkog Sjemeništa te kanonici Prvostolnog kaptola mons. Luka Marijanović i mons. Luka Strgar posjetili su Gradsko groblje u Đakovu i tom prilikom blagoslovili grobove pokojnih svećenika, kanonika, časnih sestara, bogoslova i svih dobročinitelja koji su na razne načine dali doprinos sjemeništu.

Papa Franjo pozvao na molitvu za preminulog Maradonu

Poglavar Katoličke Crkve papa Franjo reagirao je na smrt svog sunarodnjaka, legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je u srijedu 25. studenoga umro od srčanog udara u dobi od 60 godina, prenosi Hina.