Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo pozvao na molitvu za preminulog Maradonu

Vatikan (IKA)

Poglavar Katoličke Crkve papa Franjo reagirao je na smrt svog sunarodnjaka, legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je u srijedu 25. studenoga umro od srčanog udara u dobi od 60 godina, prenosi Hina.


“Papa Franjo obaviješten je o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se sjeća svojih nekoliko susreta s njim u posljednjih nekoliko godina te ga preporuča u svojim molitvama, kao što je to činio i prethodnih dana otkako je saznao za njegove zdravstvene probleme”, kazao je glasnogovornik Svete stolice Matteo Bruni.

Prije samo nekoliko dana papa Franjo, osvjedočeni ljubitelj nogometa, u jednom se razgovoru prisjećao svoje usamljenosti u Njemačkoj gdje je boravio kada je Argentina predvođena Maradonom 1986. godine osvojila naslov svjetskog prvaka. A prije šest godina, točnije 1. rujna 2014., Maradona je prilikom audijencije u Vatikanu povodom odigravanja međureligijske utakmice za mir poklonio Papi svoj dres s brojem 10 kojega je nosio na tom SP.

Iako je priznao kako se distancirao od Crkve, Maradona je osjetio bliskost s papom Franjom zbog njegove brige za siromašne.
“Od nas dvojice, pravi prvak je Papa”, kazao je Maradona prilikom jednog drugog susreta s papom Franjom, prenosi Hina u srijedu 25. studenoga.