Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pokolj

Novi pokolj u Južnom Sudanu uoči Papina dolaska

Samo nekoliko sati uoči dolaska pape Franje u apostolski pohod Južnom Sudanu, u toj se zemlji dogodio pokolj u kojemu je stradalo najmanje dvadeset ljudi, objavila je u petak 3. veljače KNA.

Nigerija: U masakru uoči Božića ubijeno više od četrdeset osoba

Biskup Kanfachana u Nigeriji Julius Yakubu Kundi osudio je „namjerni plan da se oslobodi zlo“ na kršćansko stanovništvo, nakon što je više od četrdeset osoba ubijeno u napadu 18. prosinca 2022. oko grada Mallaguma u državi Kaduni, objavila je Catholic News Agency.

Pokolj u Kongu uoči Papina posjeta

Organizacije za zaštitu ljudskih prava izvijestile su o pokolju u Demokratskoj Republici Kongo, koju će za dva mjeseca posjetiti papa Franjo. Za pokolj je odgovorna pobunjenička skupina "Pokret 23. ožujka" (M23), koja unatoč nedavno sklopljenom primirju nastavlja napade na regularnu vojsku i druge oružane skupine, objavio je 3. prosinca Amnesty International (AI) a prenosi KNA.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji

Papa Franjo je na kraju mise kanonizacije Giovannija Battiste Scalabrinija i Artemidea Zattija izmolio s okupljenima molitvu Anđeo Gospodnji. Prije Angelusa je uputio uobičajeni nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Pokolj u katoličkoj crkvi u Nigeriji

Skupina naoružanih muškaraca otvorila je u nedjelju, 5. lipnja vatru iz vatrenog oružja u katoličkoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog na jugozapadu Nigerije. U napadu je ubijeno više vjernika koji su slavili svetkovinu Duhova, a među ubijenima je bilo i djece, objavio je Vatican News. Papa izrazio svoju žalost zbog krvoprolića.

Komemoracija 77. obljetnice pokolja na Paklinama

Komemoracija 77. godišnjice pokolja na Paklinama na planini Ljubuši održana je u nedjelju 1. kolovoza kod spomen-obilježja na mjestu zločina, objavljeno je na portalu Mandino Selo, a prenosi Katolička tiskovna agencija.

Blagoslov

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 2. prosinca 2020. – Papin apel