Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: posveta-crkve

Spomen na Dan Kruševa i posvetu crkve

Župa sv. Ilije Proroka u Kruševu kod Mostara obilježila je u utorak 26. listopada obljetnicu posvete crkve i Dan Kruševa, izvijestio je portal Crkva na kamenu.

Trogir: Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. i posveta nove crkve

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio novoizgrađenu crkvu koja nosi ime toga svetoga pape u župi Gospe od Anđela u Trogiru.

Biskup Vidović posvetio crkvu Uznesenja Marijina u Splitskoj

Hvarski biskup Ranko Vidović pohodio je na uočnicu svetkovine Uznesenja Marijina u subotu 14. kolovoza Župu u Splitskoj i tom prigodom posvetio župnu crkvu Uznesenja Marijina, ali i novi oltar za kojim je slavio svečanu euharistiju u zajedništvu s okupljenim vjernicima.

Biskup Ratko Perić posvetio župnu crkvu na Gradini

U petak 28. kolovoza, na poziv župnika don Đure Bendera, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić posvetio je župnu crkvu na Gradini, prenijela je Nedjelja.

Zahvalnica za 20. obljetnicu posvete samostanske crkve Bl. Stepinca

Dvadesetu obljetnicu posvećenja samostanske crkve Bl. Alojzija Stepinca karmelićanke u Mariji Bistrici proslavile su u srijedu 12. veljače zahvalnim euharistijskim slavljem koje je predvodio upravitelj župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Vinagori te župe Kraljice Mira u Marincima Dragutin Gereci, a koncelebrirao je vlč. Antun Motočić.