Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeski-biskup-antun-skvorcevic

Monografija „Požeška katedrala“ predstavljena u Zagrebu

U Velikoj dvorani Hrvatskoga novinarskog doma u Zagreba predstavljena je 11. svibnja monografija „Požeška Katedrala“, koja je tiskana u izdanju Požeške biskupije, Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu i ArTresor naklade iz Zagreba.

Hodočašće učenika i ministranata Požeške biskupije u Voćin

Hodočašće učenika osnovnih škola i ministranata iz župa Požeške biskupije Gospi Voćinskoj tradicionalno se održava prve subote u mjesecu svibnju, te su se ove godine 6. svibnja okupila u Voćinu brojna djeca, predvođena svojim svećenicima i vjeroučiteljima. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Novska: Biskup Škvorčević krstio peto dijete u obitelji Klarić

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je u utorak 2. svibnja Župu sv. Luke Evanđelista u Novskoj te je u privremenom liturgijskom prostoru predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Veroniku, peto dijete roditelja Dražena i Slađane Klarić, izvijestila je Požeška biskupija.

Proslavljena godišnjica preminuća vlč. Josipa Antonca u Karlovcu

Na prvu godišnjicu preminuća vlč. Josipa Antonca, svećenika Zagrebačke nadbiskupije rodom iz Dubovca, u subotu 4. veljače požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu misno slavlje za pokoj njegove duše.

Nedjelja Božje riječi u požeškoj katedrali

Na 3. nedjelju kroz godinu, Nedjelju Božje riječi 22. siječnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali, izvijestila je Požeška biskupija.

Hodočašće Požeškog dekanata u Godini bl. Jule Ivanišević

U sklopu programa Godine bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, u nedjelju 15. siječnja, u župnu crkvu njezina krštenja u Starom Petrovom Selu hodočastili su svećenici i vjernici Požeškog dekanata. Euharistijsko slavlje predvodio je biskup Antun Škvorčević, izvijestila je Požeška biskupija.

Sprovod svećenika Slavka Starčevića

U Buku su 22. prosinca 2022. ispraćeni na vječni počinak posmrtni ostaci nedavno preminulog svećenika Požeške biskupije Slavka Starčevića. Misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Jurja Mučenika u Buku predvodio je u zajedništvu s brojnim svećenicima požeški biskup Antun Škvorčević.

1 2 3 16