Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeski-biskup-antun-skvorcevic

Otvoreno biskupijsko sinodsko savjetovanje u Požeškoj biskupiji

U nedjelju 17. listopada u Katoličkoj Crkvi započela su biskupijska savjetovanja u pripravi za Opću biskupsku sinodu 2023. godine, te je u toj prigodi požeški biskup Antun Škvorčević predvodio euharistijsko slavlje u katedrali u Požegi kojim je otvoren sinodski hod požeške mjesne Crkve.

U Požegi održana prva sjednica biskupijskog Povjerenstva za savjetovanje o sinodalnosti Crkve

U pripravi za otvorenje biskupijskog savjetovanja „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“, u Dvorani sv. Lovre biskupskog Doma u Požegi održana je 7. listopada prva sjednica povjerenstva Požeške biskupije za savjetovanje o sinodalnosti Crkve u sastavu: Želimir Žuljević, povjerenik te Robert Kupčak, Ivan Ereiz, Ana Matković i Tihana Petković.

Blagdan sv. Mihaela arkanđela u Stražemanu

Na blagdan sv. Mihaela arkanđela, u srijedu 29. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu Stražeman i u župnoj crkvi predvodio središnje euharistijsko slavlje njezina zaštitnika.

Požeški biskup Škvorčević u Voćinu uveo u službu nove župne pastoralne vijećnike

U nedjelju 26. rujna požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Pohoda BDM u Voćinu, svetištu Gospe Voćinske, gdje je sudjelovao na predstavljanju novih članova Župnog pastoralnog vijeća, te je krstio Niku, deveto dijete Joze i Marije Tunić; Ritu, peto dijete Hrvoja i Dijane Andreić; te Mariju, drugo dijete Franje i Božice Tomić.

Biskupijski dan u Požegi o sinodalnom savjetovanju prigodom 25. obljetnice Požeške biskupije

O 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije, u subotu 25. rujna, okupili su se u Požegi na Biskupijskom danu pojedini nositelji službi u toj mjesnoj Crkvi: svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgajateljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica, lektori i izvanredni djelitelji svete pričesti te djelatnici katoličkih škola.

1 2 3 12