Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeski-biskup-antun-skvorcevic

Apostolski nuncij pohodio bolnicu "Sveti Rafael" u Strmcu i franjevački samostan u Cerniku

U sklopu svog dvodnevnog boravka u Požeškoj biskupiji, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, u pratnji požeškog biskupa mons. Antuna Škvorčevića, posjetio je u srijedu 15. listopada Specijalnu bolnicu za psihijatriju i palijativnu skrb "Sv. Rafael" u Strmcu i potom i franjevački samostan u Cerniku te razgledao biblijsku izložbu koja je ondje postavljena.

Apostolski nuncij Lingua predvodio misno slavlje u Požegi na blagdan sv. Terezije Avilske

Na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi, u četvrtak 15. listopada, svečano euharistijsko slavlje u katedrali predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom mons. Antunom Škvorčevićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom mons. Đurom Hranićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem, đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, kanonicima požeškog Stolnog kaptola, svećenicima Katedralnog arhiđakonata te vjernicima grada Požege.

FOTO Nuncij Lingua u Jasenovcu predvodio ekumensku molitvu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua u srijedu 14. listopada prevodio je u jasenovačkoj crkvi sv. Nikole biskupa ekumensku molitvu u zajedništvu s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem i pakračko-slavonskim episkopom Jovanom Ćulibrkom.

146 učenika i studenata primilo stipendije Požeške biskupije

U dvorani sv. Terezije u Požegi u subotu 10. listopada okupili su se učenici i studenti kojima je Zaklada Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima odobrila stipendije u započetoj školskoj i akademskoj godini. Na susretu je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević koji je pozdravio učenike i studente, napose njihove roditelje, zahvalivši im za žrtvu i ljubav kojom primaju i odgajaju svoju djecu.

Biskup Škvorčević blagoslovio novu crkvu sv. Antuna u Smrtiću

Požeški biskup Antun Škvorčević je o 25. obljetnici progona banjolučkih Hrvata, u nedjelju 20. rujna, u Smrtiću, filijali Župe Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima, predslavio euharistiju i blagoslovio novoizgrađenu crkvu sv. Antuna Padovanskog.

1 2 3 5