Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prasvetiste-gospe-od-otoka

Bula imenovanja mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na blagdan sv. Šimuna u Jude Tadeja, u subotu 28. listopada 2023., u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Splitska Crkva tijekom povijesti

U povodu preuzimanja službe splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića, 28. listopada 2023., iz liturgijskog vodiča prenosimo pregled povijesti današnje Splitsko-makarske nadbiskupije s popisom splitskih biskupa.

Ljetni susret đakovačkih bogoslova

Bogoslovi đakovačkog Sjemeništa sudjelovali su od 31. srpnja do 7. kolovoza na ljetnom susretu u Splitu predvođeni dvojicom odgojitelja – vlč. dr. Davorom Senjanom, vicerektorom te vlč. mr. Stjepanom Matezovićem, duhovnikom.

Predstavljanje knjiga i predavanje mons. Jurja Batelje u Solinu

Knjiga "Kardinal Alojzije STEPINAC, Posljednje propovijedi iz sužanjstva − od Božića 1959. do Svijećnice 1960." i "Tragovima sveca. Zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje prigodom tridesete obljetnice rada postulatora kauze blaženoga Alojzija Stepinca", predstavljeno je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca, u solinskom prasvetištu Gospe od Otoka. Tom je prigodom predavanje održao postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Juraj Batelja.

1 2