Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-zeljko-faltak

Prisega vjernosti i ispovijest vjere bogoslova Zagrebačke nadbiskupije

Uoči đakonskog ređenja i na spomendan sv. Andrije Dung-Laca i drugova mučenika, u petak 24. studenoga, osam bogoslova i kandidata Zagrebačke nadbiskupije za đakonat, tijekom Večernje molitve liturgije časova ispovjedili su vjeru i prisegnuli na vjernost Crkvi i Zagrebačkoj nadbiskupiji, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije. 

Bogoslovi pohodili samostan misionarki ljubavi na Svjetski dan siromaha

Zajednica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, predvođena rektorom preč. Željkom Faltakom, te odgojiteljima vlč. Josipom Đurinom, vlč. Tonijem Potrebićem i duhovnikom vlč. Ivanom Grbešićem, posjetila je 19. studenog, na Svjetski dan siromaha, samostan u Jukićevoj ulici u Zagrebu gdje djeluju misionarke ljubavi, objavljeno je na mrežnim stranicama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Šestorica bogoslova postavljena u službu lektora

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 6. studenoga svečano euharistijsko slavlje u kapeli Srca Isusova u zagrebačkoj bogosloviji te je tom prilikom postavio šestoricu bogoslova u službu lektora, izvijestili su iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Misa sa zazivom Duha Svetoga proslavljena u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca

Svečano euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga na početku akademske godine 2023./2024. na Sveučilištu u Zagrebu u četvrtak 12. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, kao delegat zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Dražena Kutleše.

1 2 3 4