Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik-hbk

Pozdravna riječ nadbiskupa Želimira Puljića na biskupskom ređenju Fabijana Svaline

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić izrekao je na kraju euharistije s obredom biskupskog ređenja mons. Fabijana Svaline, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, u nedjelju 21. studenoga 2021., u katedrali sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici, pozdravnu riječ koju prenosimo u cijelosti.

Čestitka predsjednika HBK mons. Svalini

Čestitku predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića mons. Fabijanu Svalini na imenovanju srijemskim biskupom koadjutorom prenosimo u cijelosti.

Papa predsjedao misnim slavljem na početku plenarnog zasjedanja CCEE-a

U Rimu se od 23. do 26. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija koje je u znaku 50. obljetnice postojanja CCEE-a. Na skupštini sudjeluju predsjednici biskupskih konferencija iz cijele Europe, među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U uvodnom dijelu zasjedanja predsjednici europskih biskupskih konferencija sudjelovali su u Bazilici svetoga Petra u Vatikanu na misi kojom je predsjedao papa Franjo, javlja Vatican News.

1 2