Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pricest

Papa: „Nemam namjeru dati ostavku, ne u ovome trenutku“

U intervjuu za uslugu ViX streaming medijske kuće Televisa Univision, papa Franjo govorio je o svom zdravlju i mogućnosti podnošenja ostavke, kao i o pandemiji, ratu u Ukrajini te borbi protiv zlostavljanja maloljetnika, prenosi 12. srpnja Vatican News.

Američki biskupi pripremaju dokument o euharistiji

Katolički mediji engleskoga govornog područja pišu o nacrtu dokumenta američkih biskupa o dosljednosti euharistiji „Otajstvo euharistije u životu Crkve“. Neki dijelovi nacrta dokumenta su sporni te je tekst naišao na određene kritike.

Argumenti HKR-a: Primanje pričesti i što je prioritet – forma ili sadržaj?

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkoga radija u ponedjeljak 12. listopada o pričesti razgovarali su mr. sc. Milan Dančuo s Katedre za liturgiku KBF-a u Zagrebu, župnik zagrebačke Župe sv. Josipa vlč. Damir Ocvirk i župni vikar u zagrebačkoj Župi Majke Božje Lurdske fra Ivan Marija Đuzel.

Sastanak kardinala Bozanića s dekanima Zagrebačke nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u četvrtak 7. svibnja nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, predsjedao je susretu dekana Zagrebačke nadbiskupije.

U Italiji dopuštena bogoslužja s vjernicima od 18. svibnja

Talijanska biskupska konferencija i talijanska vlada potpisale su u četvrtak 7. svibnja sporazum kojim vjernicima od 18. svibnja dopuštaju sudjelovanje na bogoslužjima u crkvama uz obvezno nošenje zaštitnih maski i poštivanje razmaka.