Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prijevod

Konferencija za medije po završetku 66. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 66. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u četvrtak 20. travnja 2023. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili riječki nadbiskup Mate Uzinić, zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i pročelnik Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve mons. prof. dr. Stjepan Baloban.

Otkriven jedan od najstarijih prijevoda Evanđelja

Povjesničar iz Austrijske akademije znanosti, stručnjak za Srednji vijek Grigory Kessel, uz pomoć ultraljubičaste fotografije otkrio je u Vatikanskoj knjižnici jedan od najranijih prijevoda Evanđelja, prenio je to u četvrtak 6. travnja Kathpress.

Objavljen zbornik „Hrvatski prijevodi Biblije“

„Hrvatski prijevodi Biblije“ zbornik je dijela radova izlagača na istoimenom međunarodnom znanstvenom skupu održanom 27. i 28. rujna 2018. u Zagrebu objavljen u nakladi Kršćanske sadašnjosti.

KBF u Đakovu: „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“

Gostujuće predavanje o temi „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“ u utorak 31. svibnja u dvorani biskupa J.J. Strossmayera na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu održali su Božidar Petrač i Ivan Bešlić, a Dragan Despot čitao je izabrane stihove.

Tekst Puta križa u rimskom Koloseju 2022.

Na Veliki petak 15. travnja u 21.15 papa Franjo započet će molitvu Puta križa u rimskom Koloseju. U Godini "Obitelj 'Amoris Laetitia'" (19. ožujka 2021. – 22. lipnja 2022.) meditacije i molitve pripremile su obitelji povezane s katoličkim volonterskim udrugama i zajednicama.

Što se događa na misi? Svećenikov dijalog s Bogom – predslovlje

"Što se događa u misi?" pitanje je koje čovjek često postavlja ili sebi samome ili drugima, a kao takvo onda je i aktualno u svako vrijeme. Želeći ponuditi odgovor na ovo pitanje, ali kako bi se dao i još jedan doprinos ovoj temi, na stranicama Zagrebačke nadbiskupije bit će u nastavcima objavljen prijevod knjige "Što se događa u misi?", čiji je autor p. Jeremy Driscoll OSB, opat opatije Mount Angel (Oregon) i profesor na Papinskom institutu za liturgiku sv. Anzelma u Rimu.

1 2