Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: privremeni-zavjeti

Prvi zavjeti s. M. Petre od Jaganjca Božjega

Karmelićanka s. M. Petra od Jaganjca Božjega (Andrea Panjaković) položila je u nedjelju, 21. siječnja 2024. u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj privremene zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva prema Ustanovama Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

S. Marija Katarina od Boga položila privremene zavjete

Karmelićanka s. Marija Katarina od Boga, Pinjušić, položila je, i posvjedočila svoju ljubav prema Gospodinu, u srijedu, 8. studenoga, na spomendan sv. Elizabete od Trojstva, privremene zavjete na tri godine, u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

Slavlje redovničkih zavjeta Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije

Zavjetni dan Sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrešnog Začeća BDM proslavljen je svečanom misom u ponedjeljak, 14. kolovoza, na spomendan svetog Maksimilijana Kolbea, u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku tijekom koje je bila svečanost polaganja doživotnih i obnova privremenih zavjeta redovnica te proslava redovničkih jubileja.

Redovničko zavjetovanje dominikanaca u Zagrebu

Četvorica dominikanaca su na blagdan sv. Benedikta, u utorak 11. srpnja, u crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu, na ruke provincijala fr. Slavka Sliškovića, položila redovničke zavjete.

Prvi zavjeti milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

S. Valentina Ukaj, s. Amadea Birovljević i s. Klara Adžijević položile su prve zavjete u ruke provincijske poglavarice Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Valerije Široki, tijekom mise koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu.

Fra Patrik Mežnarić položio privremene zavjete u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša

Na svečanom misnom slavlju u nedjelju 4. rujna u samostanskoj crkvi Sv. Franje Asiškoga u Krku, uz nazočnost redovničke braće, obitelji i rodbine te vjernika iz rodne Župe sv. Mihaela Arkanđela iz Gračana, predvođenih fra Marinom Matančićem i vjernika Krka, u ruke provincijskog ministara fra Ive Martinovića, položio je privremene redovničke zavjete novak fra Patrik Mežnarić iz Gračana.

Susret sestara s privremenim zavjetima

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije od 4. do 6. lipnja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor-Lužnica održava se godišnji susret sestara s privremenim zavjetima.

Lasinja: Mons. Košić na proslavi svetkovine Bezgrešne i polaganja zavjeta

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, u samostanskoj crkvi sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji, svečanu misu tijekom koje je privremene redovničke zavjete položila s. Marija Lucija od Srca Isusova (Valentina Cvek) iz zagrebačke župe Gajnice.

1 2