Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: priziv-savjesti

Održan „online“ panel o prizivu savjesti

U sklopu događaja „Prouči, razluči, odluči!“ u petak 14. svibnja održan je „online“ panel o prizivu savjesti u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska, kojim je obilježen Međunarodni dan priziva savjesti.

Priziv savjesti u edukaciji zdravstvenih djelatnika

Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD) u povodu Međunarodnoga dana priziva savjesti, koji se obilježava 15. svibnja, organiziralo je u petak 14. svibnja webinar o temi „Priziv savjesti: jučer, danas, sutra".

Održana tribina "Priziv savjesti kao civilizacijska stečevina"

U povodu Svjetskoga dana priziva savjesti u organizaciji Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Akademije pravnih znanosti Hrvatske i Hrvatske liječničke komore, 15. svibnja održana je tribina "Priziv savjesti kao civilizacijska stečevina" u Hrvatskom liječničkom zboru (HLZ).

HKLD: Pravo na priziv savjesti ne može ničim biti dovedeno u pitanje

Hrvatsko katoličko liječničko društvo oglasilo se 26. studenog priopćenjem za javnost u povodu prava na priziv savjesti magistara farmacije. Priopćenje, kako navode, upućuju zbog "netočnih i nepotpunih informacija oko prava na priziv savjesti magistara farmacije, te neinformiranim i grubim napadima na farmaceutsku struku, kao i nedostatkom pravodobne reakcije od nadležnih institucija".

1 2