Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pucka-kuhinja-sveti-duh

Franjevački bogoslovi s korisnicima Pučke kuhinje

Dvadesetpetorica franjevačkih bogoslova iz više franjevačkih provincija dijelili su 18. kolovoza hranu korisnicima Pučke kuhinje na Svetom Duhu i s njima se zadržali u razgovoru. To je važan dio njihove neposredne priprave za svečane zavjete.

Humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara"

Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga objavio je kako će se u sklopu proslave svetkovine sv. Antuna na Svetom Duhu provesti humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara" pod geslom "Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo".

Povećao se broj korisnika pučke kuhinje kod franjevaca konventualaca u Zagrebu

"Baš danas, prvi dan ovih rigoroznijih mjera Stožera za civilnu zaštitu, primjećujemo da je u našoj pučkoj kuhinji povećan broj korisnika. To su ljudi koji nisu prije dolazili ali uslijed ovih mjera osjetili su potrebu doći ovdje kod nas". Izjavio je to u četvrtak, 19. ožujka, za Informativnu katoličku agenciju fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje caritasa i župe Sv. Antuna Padovanskog kod franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu.

Edukativna radionica Hrvatske komore dentalne medicine u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

U petak, 08. veljače 2019. godine od 12 do 13 sati u Pučkoj kuhinji Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom duhu 33 u Zagrebu predstavnici Hrvatske komore dentalne medicine održali su edukativnu radionicu s korisnicima na temu oralnog zdravlja, upoznali ih s ostvarivanjem prava na dentalnu zaštitu prema pravima iz obveznog zdravstvenog osiguranja te ih darivali poklon paketima sa sredstvima za oralnu higijenu kako bi  korisnicima na taj način barem malo olakšali teško materijalno stanje.

Završena akcija: Šleper pizza podijeljen za tri sata

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci pozvala je u ponedjeljak, 19. studenog sve građane da dođu po besplatne pizze. Naime, Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze.