Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: radanje

Pred čudom života

Približavajući se obilježavanju Svjetskog dana djece koji će se, na inicijativu pape Franje, prvi puta slaviti u Rimu 25. i 26. svibanja ove godine, Antonio Tarallo za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 13. travnja posjetio je odjel porodništva Sveučilišne bolnice „Agostino Gemelli“ u Rimu i o tome je napisao kraći osvrt čiji prijevod u cijelosti donosimo u nastavku.

Danijela de Michele Vitturi govorila o odgovornosti za život

U organizaciji Udruge Et Ješua u srijedu 8. studenog u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku Danijela de Michele Vitturi, dr. med. održala je predavanje „Odgovornost za život“, a iste večeri njezinu knjigu „Strah od rađanja“ predstavila je dr. Irena Primorac Bošnjak.

Održan stručni skup za vjeroučitelje Požeške biskupije

Pred početak nastavne 2022./2023. godine u Domu sv. Augustina u Velikoj, 2. rujna 2022. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Katehetskog ureda Požeške biskupije održan je stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Požeške biskupije. Tema skupa bila je “Komunikacija kao temelj vjeroučiteljskog poslanja”.

Talijanski biskupi: Poštujte, branite, volite i služite životu

Sloboda, život i odgovornost, teme su poruke Talijanske biskupske konferencije prigodom 43. nacionalnog dana za život koji će se održati 7. veljače iduće godine. Biskupi se propituju o značenju slobode, počevši od vremena pandemije koju proživljavamo i koja nas je prisilila na ograničenja i udaljenosti, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 5. prosinca.