Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rados

550 godina čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije slavi jubilarnih 550 godina od nastanka čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske. Nakon trodnevne duhovne priprave središnje slavlje na samu svetkovinu pred kipom Majke Božje Molvarske predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Susret svećenika Varaždinske biskupije

U predvečerje svetkovine Presvetog Srca Isusova, 18. lipnja, svećenici Varaždinske biskupije predvođenim biskupom Božom Radošem, u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom okupili su se na svećeničkom susretu i misi na kojoj su obnovili svoja svećenička obećanja, objavljeno je na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije.

Susret svećenika zaređenih 2018. godine

U Biskupskom domu u Varaždinu u utorak 16. lipnja na generacijski susret okupili su se mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije koji su zaređeni za prezbitere 2018. godine.

Pismo biskupa Radoša svećenicima

Varaždinski biskup Bože Radoš uputo je pismo svećenicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze koronavirusom.

Poruka biskupa Radoša vjernicima Varaždinske biskupije

Euharistijsko slavlje 4. korizmene nedjelje iz župne crkve Sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš uz izravan prijenos putem mrežne stranice eMedjimurje, Varazdinski.hr i facebook stranice Varaždinske biskupije I bit ćete mi svjedoci. 

Završetak projektnog tjedna “Bartimej” u Varaždinskoj biskupiji

Projektni tjedan “Bartimej” koji organiziraju Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije te međunarodna udruga "socioMovens", sastavnica Socijalnog instituta Kommende Dortmund, i ove je godine održan na području Varaždinske biskupije i to od 24. do 28. veljače. 

Pepelnica u varaždinskoj katedrali

Varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je na blagdan Pepelnice ili Čiste srijede, 26. veljače, misu i obred pepeljenja u varaždinskoj katedrali. 

1 2