Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret svećenika zaređenih 2018. godine

Varaždin (IKA)

U Biskupskom domu u Varaždinu u utorak 16. lipnja na generacijski susret okupili su se mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije koji su zaređeni za prezbitere 2018. godine.

Tijekom susreta i druženja razmijenili su svoja iskustva prvih svećeničkih koraka te su se kroz razgovor prisjetili svojih ređenja i zajedničkog života u zagrebačkoj bogosloviji.

Središte susreta bilo je misno slavlje koje je u kapeli Biskupskog doma predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, kojim su željeli zahvaliti za svećenički poziv i prve dvije godine svećeništva. U uvodnim riječima biskup je istaknuo da je potrebno zahvaliti Kristu i okupiti se oko Njega jer je On razlog međusobne povezanosti i poznanstava svećenika koji su zajedno rasli u hodu prema svećeništvu. Promišljajući nad misnim čitanjima, biskup Radoš govorio je o liku proroka Ilije iz prvog čitanja, istaknuvši njegovu jasnoću i oštrinu koje se mogu prepoznati i kod mladih ljudi. Prisjetio je svećenike na Ilijine riječi: „Nisam bolji od otaca svojih“ i potaknuo ih kako je spremnost prihvaćanja puta na kojemu se nalaze ispravan put te kako u svom mladenačkom poletu u drugima mogu prepoznati prepreke života, ali u njima mogu pronaći i put koji je od Boga darovan i usmjeren.

Nakon slavlja euharistije mladi su svećenici zajedno objedovali, a potom su obišli prostore središnjih biskupijskih ustanova, objavljeno je na mrežnim stranicama Varaždinske biskupije.