Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rastavljeni-i-ponovno-vjencani

Dikasterij za nauk vjere o podjeljivanju sakramenata rastavljenim osobama koje žive u novoj zajednici

Na mrežnoj stranici Dikasterija za nauk vjere objavljeni su odgovori na niz pitanja koja je postavio praški nadbiskup u miru kardinal Dominik Duka o mogućnosti podjeljivanja sakramenata rastavljenim osobama koje žive u novoj zajednici. U slučaju rastavljenih i ponovno vjenčanih, svi su svećenici pozvani predložiti proces razlučivanja koji pokazuje „majčinsko lice Crkve“. Odgovore Dikasterija objavio je poluslužbeni vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano u svom broju od 3. listopada.

VIDEO Mons. Puljić o novom splitsko-makarskom nadbiskupu

Nova sezona emisije „Vidljivi tragovi“ Splitsko-makarske nadbiskupije otvorena je razgovorom s mons. Želimirom Puljićem, apostolskim upraviteljem Splitsko-makarske nadbiskupije. Nadbiskup je odgovarao na aktualna pitanja u Crkvi: o demografiji i pastoralu obitelji, o pastoralu rastavljenih i ponovno vjenčanih, o problemu pedofilije, o Ivanu Marku Rupniku i njegovim mozaicima, o premještajima i novome pastiru Splitsko-makarske nadbiskupije.

Martina Marijanović o doprinosu pape Franje moralnoj teologiji pobudnicom „Amoris laetita“

Doktorandica Martina Marijanović na ljetnom susretu moralnih teologa izlagala je o sadržaju pobudnice „Amoris laetita“. „Za papu Franju bitno je u svakoj situaciji vidjeti mogućnost djelovanja Božje milosti, a to je moguće prosuditi pomoću savjesti, što ne znači uvođenje subjektivizma u kršćanski moral jer govorimo o savjesti koja je oblikovana Božjim zapovijedima“, rekla je Marijanović.