Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ravnatelj-hrvatskog-caritasa

Hrvatski Caritas u Istanbul poslao deset potpuno opremljenih modularnih stambenih jedinica

U sklopu pošiljke materijalne pomoći što ju je Republika Hrvatska namijenila Republici Turskoj iz Siska je u Istanbul 24. ožujka krenula željeznička kompozicija s opremom za stambeno zbrinjavanje stanovništva nakon potresa u kojoj se nalazi 40 stambenih kontejnera. 10 modularnih jedinica vrijednih gotovo 115.000 eura donirao je Hrvatski Caritas.

Emisija „Aktualno“ o provedbenom ugovoru Vlade RH i Hrvatskog Caritasa

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u petak 3. veljače o provedbenom ugovoru Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog Caritasa govorili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mr. sc. fra Tomislav Glavnik i izv. prof. dr. Ivan Milotić s Pravnog fakulteta i Fakuteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatski Caritas upoznat s karitativnom djelatnošću franjevaca Bosne Srebrene

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se s fra Zdravkom Dadićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene; fra Vinkom Sičajom, definitorom i ekonomom Provincije te s predsjednikom Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“ fra Stipom Karajicom u ponedjeljak 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Prodaja božićnih drvaca na Trgu bana Josipa Jelačića

U sklopu nacionalnoga humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Govori dobrim!“ Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama d. o. o. organizirao je u subotu 17. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prodaju božićnih jelki kako bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Argumenti HKR-a: Caritas potrebnima pomaže trajno i na različite načine

Razlika između karitativnog djelovanja i humanitarnog rada, veza Božića i darivanja, kako se koriste sredstva koja se doniraju u karitativne akcije te mogućnosti djelovanja Caritasa na župnoj, biskupijskoj i nacionalnoj razini bile su neke od tema emisije „Argumenti“ emitirane 15. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju.

Predstavnici Hrvatskog Caritasa poručuju kako "nitko ne može oduzeti mogućnost da se čini i govori dobro"

Predstavljajući već tradicionalnu akciju Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti” u emisiji „Aktualno” Hrvatskog katoličkog radija, fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i voditelj programa Boris Peterlin poručili su kako Hrvatsku čine svi, te je potrebno prisjetiti se onih koji se svakodnevno bore protiv "najopasnijeg protivnika" - siromaštva.

1 2 3 8