Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: republika-srbija

Okružnica srijemskih biskupa uz Popis stanovništva 2022. u Republici Srbiji

Povodom predstojećeg Popisa stanovništva u Republici Srbiji 2022. godine, srijemski biskup Đuro Gašparović i srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina uputili su na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, 14. rujna svim vjernicima i stanovnicima u Srijemskoj biskupiji prigodnu okružnicu s pastirskom porukom i poticajima, koju prenosimo u cijelosti.

Sastanak u Narodnoj skupštini o položaju katolika u Srbiji

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, na čelu s narodnom zastupnicom Andrijanom Avramov sastala se u utorak 8. veljače s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, glavnim vojnim kapelanom don Goranom Avramovim, drugim tajnikom Apostolske nuncijature don Aleksandrom Ninkovićem i predstavnikom Uprave za suradnju s Crkvama i vjerskim zajednicama Gavrilom Grbanom.

I državni predstavnici najavili posjet nadbiskupa Gallaghera Srbiji

Dan nakon što je objavljeno da će tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher biti glavni zareditelj na biskupskom ređenju biskupa koadjutora srijemskoga mons. Fabijana Svaline na svetkovinu Krista Kralja 21. studenoga, i državne vlasti Republike Srbije najavile su pohod toga visokoga vatikanskoga predstavnika.

Desetljeće uvođenja vjerske službe u Vojsci Srbije

Dana 31. ožujka navršilo se deset godina otkako je 31. ožujka 2011. Uredbom o vršenju vjerske službe u Vojsci Srbije, u sustav obrane u Srbiji uvedena duhovna skrb za njegove pripadnike, članove tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica, pa tako i za vjernike katolike.

1 2