Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: restauracija

Blagoslovljena restaurirana slika čudotvorne Gospe – Majke dobrog savjeta

U župnoj crkvi Uznesenja Marijina na Nebo u Mariji Zvijezdi u Banjoj Luci u nedjelju, 17. rujna, za vrijeme misnog slavlja, banjolučki biskup Franjo Komarica blagoslovio je restauriranu originalnu sliku čudotvorne Gospe – „Majke dobrog savjeta“, koju su restaurirali stručnjaci iz Muzeja Republike Srpske, prenosi TABB.

Vodnjan: Predstavljen restaurirani oltar Krunidbe Bogorodice

U crkvi Gospe Karmelske u Vodnjanu održano je u petak, 25. kolovoza, predstavljanje konzervatorsko-restauratorskih radova na oltaru Krunidbe Bogorodice odnosno Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo iz 1651. godine. Predstavljanje su organizirali Hrvatski restauratorski zavod i Župa Vodnjan.

Ponovno otvorena katedrala u Temišvaru nakon pet godina obnove

Svečani blagoslov katedrale sv. Jurja u Temišvaru nakon što je bila pet godina u obnovi predvodio je 22. travnja apostolski nuncij Miguel Maury Buendía, a sudjelovali su i bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak te generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. doc. dr. Krunoslav Novak. O samom tijeku restauracije govorio je za Hrvatsku katoličku mrežu kanonik Nikola Lauš, kancelar i ekonom Temišvarske biskupije.

Napreduje obnova poda u bazilici Svetoga groba

Predstavnici kršćanskih zajednica koje čuvaju baziliku Svetoga groba u Jeruzalemu, predstavili su tijek obnove poda bazilike, na sastanku u Samostanu Presvetog Otkupitelja, objavila je 10. listopada Agencija SIR.

1 2