Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: retfala

Prva nedjelja došašća u osječkoj župi sa zborom iz Drinovaca

U retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku prve nedjelje došašća, 27. studenog, na jutarnjem euharistijskom slavlju gostovao je župni Zbor sv. Mihovila, ark., iz istoimene župe u Drinovcima (općina Grude u Bosni i Hercegovini) i župnik fra Josip Mioč.

Počele osječke biblijske večeri

Ciklus biblijskih tribina utorkom „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“ započeo je u utorak 27. rujna u retfalačkoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku uz vodstvo svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, profesora Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

U retfalačkoj župi počeo novi ciklus razmatranja biblijskih tekstova

Liturgijska čitanja predviđena za 29. nedjelju kroz godinu bila su tema katehetskog susreta „Rasta u vjeri“ održanog 11. listopada u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, a dionici susreta bili su župljani osječkih dekanata i domaći retfalački župnik Ivica Martić.

Uz zavjetnu kapelicu u Osijeku proslavljena svetkovina Presvetoga Srca Isusova

Nastavljajući tradiciju euharistijskog slavljenja Presvetog Srca Isusova uz zavjetnu kapelicu (posvećenu 1. lipnja 1936.), na raskrižju Psunjske i Čvrsničke ulice u Osijeku, župljani retfalačke Župe Uzvišenja Svetoga Križa u zajedništvu s redovnicama Družbe Sestre naše Gospe i vjernicima drugih osječkih župa, u petak 11. lipnja svečano su proslavili svetkovinu središnjem večernjim slavljem i jutarnjom misom u župnoj crkvi.

U retfalačkoj župi svečano završila svibanjska pobožnost

Večernjim slavljem mise koje je na blagdan Pohoda Blažene djevice Marije, u ponedjeljak 31. svibnja, u župnoj crkvi predvodio vlč. Matija Aušić, u osječkoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa svečano je zaključena svibanjska marijanska pobožnost.

1 2