Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecki-nadbiskup-koadjutor-mate-uzinic

Simpozij o Riječkoj Majci: Promijenimo svijet i učinimo ga boljim mjestom

Prvi znanstveni simpozij posvećen Riječkoj Majci, službenici Božjoj Mariji Krucifiksi Kozulić održan je 27. rujna u Nadbiskupskom domu u Rijeci. Bila je to prilika da svjetovni i crkveni povjesničari vrednuju njezino karitativno djelovanje u kontekstu turbulentnih društvenih i crkvenih prilika od prije stotinjak godina u gradu koji je bio važna luka i industrijsko središte na granici dviju država.

Proslava svetkovine sv. Antuna Padovanskog na riječkoj Kantridi

Svečanu misu na svetkovinu sveca svega svijeta 13. lipnja u crkvi sv. Ante Padovanskog na Kantridi predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je na kraju mise blagoslovio novi župni barjak za procesiju i radove na dekoraciji unutrašnjosti crkve.

Ministranti iz Lupoglava i Brckovljana na „Laudato si'“ vikendu

Šesnaestorica ministranata iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Lupoglava te dvojica ministranata iz susjedne Župe sv. Brcka u Brckovljanima u pratnji voditelja, župnog upravitelja u Lupoglavu don Filipa Pavlovića su 25. i 26. ožujka sudjelovala su u vikend-programu „Laudato si'“.

Sabor biskupa Riječke metropolije

Sabor biskupa Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u petak 25. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću, pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića.

Održane korizmene duhovne vježbe za vjeroučitelje Riječke nadbiskupije

Vjeroučitelji Riječke nadbiskupije, njih četrdeset, sudjelovalo je na korizmenim duhovnim vježbama od 18. do 20. ožujka u Domu pastoralnih susreta „Domus Laurana“ u Lovranu. Vjeroučitelje je na početku duhovnih vježbi obišao i svojom pastirskom riječju potaknuo riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, a na kraju riječki nadbiskup metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Korizmena poruka riječkih nadbiskupa

Riječki nadbiskup Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputili su u četvrtak 24. veljače 2022. svoju korizmenu poruku.

1 2 3