Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecki-nadbiskup-koadjutor

Nadbiskup Uzinić služio misu zahvalnicu za 70 godina službe sestara Presvetog Srca Isusova u Nadbiskupskom domu

Sedamdeset godina prošlo je od kada su prve dvije sestre Družbe Presvetog Srca Isusova stigle na službu u Nadbiskupski dom u Rijeci. U povodu njihovog nesebičnog i požrtvovnog djelovanja u nedjelju 9. listopada riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić služio je misu zahvalnicu u katedrali sv. Vida u Rijeci u koncelebraciji s povjerenikom za redovnice mons. Nikolom Uravićem, generalnim vikarom i rektorom prvostolnice vlč. Mariom Tomljanovićem i vikarom za pastoral vlč. Mariom Gerićem.

Održan Teološko-pastoralni seminar Riječke metropolije

Sinodalnost Crkve bila je tema Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije koji je održan u srijedu 28. rujna u dvorani Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta.

Počela proslava svetkovine sv. Mihovila u Šibeniku

Proslava svetkovine sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u srijedu 28. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

Rijeka: Održan prvi radni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje

Prvi radni sastanak voditeljica županijskih stručnih vijeća za odgojitelje u vjeri i školske vjeroučitelje u povodu nove školske/pedagoške i pastoralne godine 2022./2023. održan je u Nadbiskupskom domu u Rijeci, 13. rujna, u organizaciji Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije, s ciljem definiranja plana i programa godišnje stručne formacije.

Proslavljen blagdan Male Gospe u Njivicama

Središnje euharistijsko slavlje povodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. rujna u Njivicama na otoku Krku predslavio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Priopćenje vezano uz krštenje djeteta osoba u životnom partnerstvu

"Zbog interesa javnosti, a nakon što sam se u osobnom razgovoru s vlč. Kristijanom Zebom, svećenikom Riječke nadbiskupije i župnikom u Župi Svetoga Križa – Srdoči u Rijeci upoznao s detaljima slučaja, želio bih u ime Riječke nadbiskupije iznijeti sljedeće priopćenje", poručio je nadbiskup Mate Uzinić. Priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Riječke nadbiskupije prenosimo u cijelosti.

Katehetski dan Riječke nadbiskupije

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predslavio je u subotu 27. kolovoza u katedrali sv. Vida u Rijeci svečanu euharistiju u povodu proslave Katehetskog dana Riječke nadbiskupije.

Ljetni susret bogoslova Riječke nadbiskupije

Bogoslovi Riječke nadbiskupije, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ vlč. Mariom Gerićem sudjelovali su od 18. do 21. kolovoza na ljetnom susretu tijekom kojega su se upoznali sa životom župa Gorskog kotara.

1 2 3 4