Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rusija

Njemački biskupi podupiru sankcije protiv Rusije

Njemački biskupi i dalje podupiru sankcije protiv Rusije, a svoje sugrađane pozivaju da solidarno snose njihove posljedice te da ciljano omogućuju pomoć ljudima u nevolji, objavila je KNA.

Papa: Polarizacija nije katolička, dijalog je jedini put

Papa Franjo dao je ekskluzivni intervju za isusovački časopis „America Magazine”, objavljen ponedjeljak 28. studenog, u kojem odgovara na brojna pitanja, uključujući teme koje se tiču ​​SAD-a, crkvenih pitanja, društvenih pitanja, rata u Ukrajini, odnosa Vatikana s Kinom i njegovog pontifikata, piše Vatican News.

Franjevački kustos o susretu ruskih katolika s papom Franjom u Kazahstanu

U glavni grad Republike Kazahstana Nur-Sultan tijekom apostolskog putovanja pape Franje, od 13. do 15. rujna 2022., hodočastili su i katolici iz Rusije, na što se za Vatican News osvrnuo kustos Ruske generalne kustodije sv. Franje i gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskoga u Sankt Peterburgu, poljski svećenik fra Dariusz Harasimowicz, OFM Conv.

UN: Sastanak kardinala Parolina i Lavrova u New Yorku

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarali su na marginama rada Opće skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak 22. rujna 2022., izvještava Vatican News.

Ukrajina i Sveta Stolica: Papa štiti život, ne zauzima političke stavove

Kao odgovor na polemike koje su se posljednjih dana pojavile vezano uz riječi pape Franje, priopćenje Svete Stolice navodi Papine “brojne” intervencije vezane uz rat, te podsjeća da je on uvijek osuđivao rusku agresiju kao “moralno nepravednu, neprihvatljivu, barbarsku, besmislenu, odvratnu i svetogrdnu”, donosi Vatican News.

1 2 3 6