Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: samostan-sv-klare

Početak obnove samostana sv. Klare u Mikulićima

Sve faze rušenja, gradnje i obnove samostana sv. Klare u Mikulićima (Kvaternikova 167) bit će predstavljene na konferenciju za medije u četvrtak 9. lipnja u 11 sati u dvorištu samostana.

Studijsko-rekreativni susret redovničkih pripravnica

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnica i redovnika pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, na spomendan hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja 2022., kao i svake godine završetak Novicijatske škole za redovničke pripravnice okrunjen je jednodnevnim izletom.

Održane duhovne vježbe sestara klarisa u Brestovskom

U samostanu Sv. Klare u Brestovskom od 21. do 27. veljače sestrama klarisama duhovne vježbe održao je fra Ante Marić, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, objavljeno je 28. veljače na mrežnim stranicama Franjevačkog provincijalata Bosne Srebrene - bosnasrebrena.ba.

Požeški biskup na 20. obljetnici samostana sv. Klare

U Nedjelju Dobrog Pastira 3. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je samostan sv. Klare u Požegi i u samostanskoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje. Pozdravljajući sestre klarise biskup im je rekao kako u Nedjelju Dobrog pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja slave dvadeset godina od svoga dolaska u Požegu.