Budi dio naše mreže
Izbornik

Nacionalno vijeće i učitelji formacije OFS-a posjetili klarise u Brestovskom

Brestovsko (IKA/KTA)

Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini i nacionalni duhovni asistent fra Miro Relota posjetili su u nedjelju 11. veljače 2024. samostan sestara klarisa u Brestovskom, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Susret je počeo misom u samostanskoj kapelici, koju je predvodio o. Relota. Suslavio je fra Gabrijel Tomić.

Fra Miro je u propovijedi govorio o zajedništvu s Kristom i stvarnostima koje ponekad priječe to zajedništvo, te potaknuo prisutne da budu hrabri svjedoci Božje ljubavi i dobrote u današnjem društvu.

Nakon slavlja susret je nastavljen u samostanskoj dvorani. Fra Miro i nacionalna ministra Ivana Vidović zahvalili su za gostoprimstvo i izrazili radost zbog susreta. Fra Gabrijel je govorio o bosanskoj kraljici Katarini Kosača-Kotromanić i o svom dugogodišnjem radu s Franjevačkim svjetovnim redom.

Opatica s. Hijacinta Batinić predstavila je zajednicu i rekla nešto o povijesti samostana i načinu života sestara klarisa, a jedna je sestra posvjedočila o svom redovničkom pozivu.

Hodočasnici su se potom tjelesno okrijepili te u pojedinačnim razgovorima sestrama izrekli svoje molitvene nakane i zahvale, kao i želju za ponovnim susretom.