Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Vjeroučitelji sudjelovali na radionici bibliodrame

Dubrovnik (IKA)

U organizaciji Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, u samostanu sv. Klare u Dubrovniku, u subotu 23. ožujka 2024. održana je iskustvena radionica bibliodrame za vjeroučitelje.

Naslov radionice bio je „Zapovijedi srca: novi zakon upisan u čovjekovo srce“. Polazni tekst bila je prispodoba o milosrdnom Samarijancu iz Evanđelja po Luki (10, 25 – 37).

Vjeroučitelji su imali prigodu razvijati (samo)suosjećanja, raditi na sebi, produbljivati uvid u sebe i svoj život kroz aktualizaciju biblijskog teksta. Sudionici su mogli sudjelovati u potpunoj bibliodrami kroz sve njene dijelove: od zagrijavanja kroz rad na životnoj strani teksta do različitih tehnika čitanja biblijskog teksta pa sve do uživljavanja u uloge, igre i integracije doživljenog u život.

Radionicu je vodila mr. sc. Kristina Rožić, organizacijska bihevioristica sa specijalizacijama iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, upravljanja promjenom te treninga i razvoja, logoterapijska savjetnica, te edukantica za dječjeg i adolescentskog psihodramskog savjetodavnog psihoterapeuta pod supervizijom prof. dr. s. Zdravke Leutar, sveučilišne redovne profesorice u trajnom zvanju, licencirane voditeljica bibliodrame, psihodramske praktičarke i supervizorice u psihosocijalnom radu.

Radionica je organizirana po prvi put, a kako je broj sudionika bio ograničen vjeroučitelji su se trebali prijaviti za sudjelovanje.