Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katehetski-ured

Prva „Kateheza u prirodi 2022.“ u Ivanovcima

Drugu godinu u nizu Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira projekt za mlade pod nazivom Kateheza u prirodi 2022. Riječ je o kampovima koji se održavaju na tri lokaliteta na području Valpovštine: Ivanovci, Marjančaci i Harkanovci. Prvi od tri najavljena kampa u 2022. godini, održan je u Ivanovcima od 27. do 29. svibnja 2022.

U Pazinu održana Vjeronaučna olimpijada

Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Porečke i Pulske biskupije, U organizaciji Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, održano je u utorak, 15. ožujka 2022. u Pazinskom kolegiju - Klasičnoj gimnaziji u Pazinu.

Održano natjecanje iz Vjeronauka u Riječkoj nadbiskupiji

Učenici OŠ „Fran Franković“ i Prve sušačke hrvatske gimnazije pobijedili su na županijskom – nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka, održanom u utorak 15. ožujka u OŠ Srdoči s temom „Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova“, izvijestio je nadbiskupijski Ured za medije.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri

Duhovne vježbe za vjeroučiteljice i vjeroučitelje te odgojiteljice u vjeri u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, održane su od 28. do 30 siječnja 2022. u Đakovu u Betaniji – kući milosrdnih sestara Svetoga Križa.

Prvi međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama

U suorganizaciji katehetskih ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i biskupija: Zadarske, Šibenske, Hvarske i Dubrovačke te splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu 27. studenoga 2021. održan je po prvi put stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama dalmatinskih biskupija, o temi Pred izazovima novih religioznih pokreta i sljedbi.

Učenici pomogli kupnju vozila za OŠ Petrinja

Caritasovom akcijom „Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše” učenici osnovnih škola Riječke nadbiskupije pomogli su 1. OŠ Petrinja pri kupnji novog dostavnog vozila.